Een vegan pre-workout is een voedingssupplement dat sporters nemen voor de training om hun prestaties te verbeteren, maar dan zonder dierlijke ingrediënten. Het geeft een energieboost en kan het uithoudingsvermogen verhogen. Belangrijke ingrediënten in vegan pre-workouts zijn vaak:

 • Koolhydraten met een lage glycemische index voor langdurige energie
 • Plantaardige eiwitbronnen zoals erwten- of rijsteiwit
 • Creatine voor meer spierkracht
 • Beta-alanine voor uithoudingsvermogen
 • Cafeïne uit natuurlijke bronnen zoals guarana voor alertheid
 • L-citrulline en L-arginine voor betere doorbloeding
 • Natuurlijke smaakstoffen en zoetstoffen zoals stevia

Deze pre-workouts bevatten dus de werkzame stoffen die je ook in reguliere pre-workouts vindt, maar dan uit plantaardige bronnen en zonder kunstmatige toevoegingen.

Ze geven een natuurlijke boost voor de training. De aanbevolen dosering is meestal 1 maatschep (10-15 gram) opgelost in water, in te nemen 15-30 minuten voor de training. Meer dan de aanbevolen hoeveelheid wordt afgeraden.

Is een pre workout vegan?

Nee, niet alle pre-workouts zijn vegan. Hoewel de meeste pre-workouts geschikt zijn voor veganisten, zijn er een aantal dingen om op te letten:

 • Sommige pre-workouts bevatten dierlijke ingrediënten zoals weiproteïne (whey), caseïne of gelatine. Deze zijn niet vegan.
 • Pre-workouts in capsulevorm zijn vaak niet vegan, omdat de capsules meestal gemaakt zijn van gelatine (afkomstig van dierlijke botten/huid).
 • Soms worden pre-workouts geproduceerd in fabrieken die ook dierlijke producten verwerken. Voor strikte veganisten kan dit een probleem zijn vanwege mogelijke sporen.
 • Ingrediënten als creatine, beta-alanine en taurine zijn weliswaar synthetisch geproduceerd, maar niet altijd vegan gecertificeerd.

Het is dus belangrijk om goed de ingrediëntenlijst en productinformatie van de fabrikant te bestuderen. Kies bij voorkeur voor een product dat expliciet als 100% vegan wordt aangemerkt. 

Er zijn tegenwoordig gelukkig steeds meer vegan pre-workouts op de markt, speciaal geformuleerd zonder dierlijke bestanddelen. Deze bevatten de werkzame stoffen uit plantaardige bronnen en zijn een goede keuze voor veganistische sporters.

Wat zijn de voordelen van een vegan preworkout?

Hier zijn de belangrijkste voordelen van een vegan pre-workout op een rij:

Natuurlijke energieboost

Vegan pre-workouts bevatten vaak natuurlijke energiebronnen zoals cafeïne uit groene koffie of thee. Dit geeft een geleidelijke energieboost zonder grote dips achteraf, wil je meer weten? Dan raden we je aan om eens te kijken naar pre-workouts met cafeïne.

Betere prestaties

De ingrediënten in vegan pre-workouts zoals creatine, beta-alanine en L-citrulline kunnen de kracht, het uithoudingsvermogen en de vetverbranding verhogen. Hierdoor kun je intensiever trainen en meer progressie boeken.

Makkelijk verteerbaar

Plantaardige ingrediënten zijn vaak makkelijker te verteren dan dierlijke. Hierdoor is er minder kans op maag- en darmklachten tijdens het sporten. Als je graag een formule wil zonder cafeïne raden we je aan om eens te kijken naar pre-workouts zonder cafeïne.

100% plantaardig

Voor veganisten is het een groot voordeel dat vegan pre-workouts gegarandeerd geen dierlijke bestanddelen bevatten. Maar ook niet-veganisten profiteren van de natuurlijke, plantaardige samenstelling.

Uitstellen van vermoeidheid

Vegan pre-workouts helpen om vermoeidheid tijdens de training uit te stellen, zodat je langer op een hoog niveau kunt presteren. Dit komt onder andere door de cafeïne en aminozuren.

Sneller herstel

Net als reguliere pre-workouts bevorderen vegan varianten ook het herstel van de spieren na de training. Hierdoor kun je vaker en intensiever trainen. Kortom, vegan pre-workouts bieden dezelfde voordelen als reguliere pre-workouts, maar dan op basis van natuurlijke, plantaardige ingrediënten. Voor zowel veganisten als niet-veganisten zijn ze daarom een uitstekende keuze.

Vor dem Training M3

Vor dem Training M3

Entdecken Sie das neueste Pre-Workout M3 von MB Nutrition. Eine neue und stärkere Formel, bei der die Wirkung und der Geschmack des Pre-Workout-M3 auf ein höheres Niveau gehoben wurden. Das Pre-Wor...

€29,99

Zijn vegan pre-workouts geschikt voor mensen die niet vegan zijn?

Ja, er zijn zeker vegan pre-workouts die ook geschikt zijn voor mensen die niet veganistisch eten. Sterker nog, de meeste vegan pre-workouts zijn een uitstekende keuze voor alle sporters, ongeacht hun dieet. Hier zijn enkele redenen waarom:

Natuurlijke ingrediënten

Vegan pre-workouts bevatten vaak natuurlijke energiebronnen zoals cafeïne uit groene koffie of thee. Deze geven een geleidelijke energieboost zonder heftige pieken en dalen. Ook niet-veganisten profiteren van deze natuurlijke samenstelling.

Gezonde bestanddelen

Vegan pre-workouts bevatten vaak veel vezels en andere gezonde plantaardige stoffen. Deze hebben voordelen voor de algehele gezondheid en spijsvertering, voor veganisten én niet-veganisten.

Zelfde effectiviteit

Qua prestatieverbetering doen vegan pre-workouts niet onder voor reguliere varianten. De werkzame stoffen zoals creatine en beta-alanine zijn in beide aanwezig en zorgen voor meer kracht en uithoudingsvermogen.

Vergelijkbare prijs

Vegan pre-workouts zijn qua prijs vergelijkbaar met normale pre-workouts. Voor dezelfde investering krijg je een even effectief, maar natuurlijker en gezonder product. Kortom, hoewel vegan pre-workouts primair bedoeld zijn voor veganisten, zijn ze eigenlijk voor alle sporters een uitstekende keuze.

De natuurlijke, goed verteerbare samenstelling en gelijke effectiviteit maken ze ook zeer geschikt voor niet-veganisten die op een verantwoorde manier hun prestaties willen verbeteren.

Wat is de beste vegan pre-workout?

De beste vegan pre-workout is M3 van MB Nutrition. Deze heeft een nieuwe formule gericht op het verhogen van de prestaties en smaak voor verschillende soorten sport.

Het bevat echte fruitpoeders voor smaak en is getest op doping, met een NZVT-keurmerk. De M3 Pre-Workout onderscheidt zich op verschillende vlakken:

 1. Met 300 mg cafeïne per serving uit natuurlijke bronnen zoals groene koffie en guarana biedt het een krachtige energie- en focusboost, zonder de crash achteraf.
 2. De formule bevat een unieke blend van 6 gram plantaardige eiwitten en aminozuren, waaronder 3 gram beta-alanine en 1 gram arginine AKG, voor verbeterde spierkracht, uithoudingsvermogen en herstel.
 3. Natuurlijke prestatieverhogende ingrediënten zoals rode biet, Panax ginseng en Rhodiola rosea extract ondersteunen de doorbloeding, mentale scherpte en het aanpassingsvermogen van het lichaam aan stress.
 4. De M3 Pre-Workout is 100% veganistisch, sojavrij, glutenvrij, GGO-vrij en bevat geen kunstmatige zoetstoffen, smaakstoffen of kleurstoffen - een natuurlijk en schoon supplement.

De zorgvuldig samengestelde formule, premium ingrediënten en positieve gebruikerservaringen maken de M3 Pre-Workout van MBNutrition.com tot de onbetwiste winnaar in de categorie vegan pre-workouts.

Geschreven door...
MB Nutrition

MB Nutrition

MB Nutrition is jouw partner in het bereiken van topprestaties en maximale gain. Onze eersteklas supplementen zijn ontworpen om je fitnessreis te verbeteren, spiergroei te bevorderen en sneller herstel te ondersteunen. Ontketen je kracht met MB Nutrition! 🏋️‍♂️🔥

Zusammenhängende Posts

 • Pre-Workout vs Energy Drinks

  Pre-Workout vs Energy Drinks

 • Koffie VS Preworkout

  Koffie VS Preworkout

 • Pre Workout Crash

  Pre Workout Crash

 • Zijn 2 schepjes pre-workout te veel?

  Zijn 2 schepjes pre-workout te veel?