Een DMAA pre workout is een pre workout supplement dat de stof DMAA (1,3 Dimethylamylamine) bevat, een synthetische drug die vergelijkbaar is met amfetamine.

DMAA wordt soms illegaal aan voedingssupplementen toegevoegd om te helpen bij het afvallen of de prestaties te verbeteren, in pre-workout formules (in te nemen vóór het sporten). DMAA is echter een gevaarlijke en verboden stof die op de dopinglijst van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) staat. 

In dit artikel zullen we uitleggen wat een DMAA pre workout is, waarom het verboden is, wat het doet, wat de gevaren zijn, hoe je het kunt herkennen, en waarom je beter kunt kiezen voor een beter alternatief, zoals MBNutrition M3, een NZVT goedgekeurde pre workout die geen doping bevat. 

Wat doet 1.3 DMAA?

1.3 DMAA is een afkorting voor 1,3-dimethylamylamine. 1.3 DMAA wordt soms illegaal aan pre-workout supplementen toegevoegd om de energie, focus, en uithoudingsvermogen van de gebruikers te verhogen.

DMAA kan ook de afgifte van dopamine en noradrenaline in de hersenen verhogen, waardoor de gebruikers een gevoel van euforie, alertheid, en motivatie ervaren. Hoewel 1,3-dimethylamylamine misschien aantrekkelijk klinkt voor sporters die hun prestaties willen verbeteren, is het gebruik ervan zeer riskant en onverantwoordelijk.

Wat zijn de gevaren van DMAA?

Het gebruik van DMAA kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s, zoals hartkloppingen, hartritmestoornissen, beroertes, en zelfs hartstilstand. Het kan ook leiden tot schorsingen of diskwalificaties voor sporters die het gebruiken en deze pre workouts zijn slecht voor je.

Risico's/Bijwerkingen Beschrijving
Hartaanvallen Gebruikers hebben hartaanvallen gekregen tijdens fysieke trainingen, waarschijnlijk als gevolg van een sterk gestegen bloeddruk.
Hersenbloedingen Gevallen van hersenbloedingen zijn gemeld bij gebruikers die hoge doses DMAA slikten, wederom waarschijnlijk door een sterke stijging van de bloeddruk.
Verhoogde bloeddruk Een supplement met 75 mg DMAA kan de bloeddruk significant verhogen, wat gevaarlijk kan zijn tijdens lichamelijke inspanning.
Hartritmestoornissen DMAA kan leiden tot onregelmatige hartslagen, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.
Hartkloppingen Gebruikers kunnen last krijgen van hartkloppingen, een onaangenaam gevoel van een kloppend hart.
Slapeloosheid DMAA kan slapeloosheid veroorzaken, wat de kwaliteit van slaap negatief beïnvloedt.
Angstaanvallen Sommige gebruikers ervaren angstaanvallen na het innemen van DMAA.
Neurologische aandoeningen Er zijn meldingen van neurologische aandoeningen bij DMAA-gebruikers.
Psychiatrische aandoeningen Gebruikers kunnen psychiatrische problemen ontwikkelen als gevolg van DMAA-gebruik.
Leverfalen In extreme gevallen kan DMAA leiden tot leverfalen.

Vermeldingen DMAA op verpakking

DMAA is een stof die op de dopinglijst van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) staat. Dit betekent dat het verboden is om DMAA te gebruiken of te verkopen als voedingssupplement.

Om te weten of een pre-workout shake DMAA bevat, moet je dus altijd goed het etiket lezen en controleren of de ingrediënten overeenkomen met de dopinglijst van het WADA. Je kunt DMAA herkennen aan de volgende vermeldingen op de verpakking:

 • 1,3-dimethylamylamine
 • 4-methyl-hexaan-2-amine
 • 2-amine-4-methyl-hexaan
 • dimethylpentylamine
 • forthaan
 • geranamine
 • geranium
 • methylhexanamine

Als je een van deze namen ziet op het etiket, dan weet je dat het product DMAA bevat en dat je het beter kunt vermijden. DMAA is niet alleen illegaal, maar dus ook gevaarlijk voor je gezondheid en je sportiviteit.

Pre Workout M3

Pre Workout M3

ESTO ES UN PRE-ORDENFECHA DE ENVÍO: 26-01-2024 Descubra el último M3 preentrenamiento de MB Nutrition. Una fórmula nueva y más potente donde el efecto y el sabor del M3 pre-entrenamiento se han ele...

€29,95

MBNutrition M3, beter alternatief DMAA pre workouts

Een beter alternatief voor DMAA pre workouts is MBNutrition M3, een pre workout supplement dat geen doping bevat en goedgekeurd is door het NZVT. M3 is een nieuwe en sterkere formule die de werking en smaak van de pre workout naar een hoger niveau tilt.

 • M3 bevat alleen legale en effectieve ingrediënten zoals cafeïne, creatine, beta-alanine, en aminozuren die je energie, focus, kracht, en uithoudingsvermogen kunnen verhogen en is gemaakt met echte fruitpoeders voor heerlijke smaken, zoals aardbeienlimonade en tropische vruchten.
 • MBNutrition M3 is getest op doping door een onafhankelijk laboratorium en heeft het NZVT-keurmerk gekregen. Dit betekent dat het product geen dopinggeduide stoffen bevat en voldoet aan de eisen van het WADA en de individuele sportbonden.

Je kunt dus met een gerust hart MBNutrition M3 gebruiken als sporter, zonder bang te zijn voor positieve dopinguitslagen. Bovendien krijg je met MBNutrition M3 een volledige maandvoorraad tegen een scherpe prijs (480 gram) en kun je kiezen voor een variant zonder cafeïne als je dat wilt.

Geschreven door...
MB Nutrition

MB Nutrition

MB Nutrition is jouw partner in het bereiken van topprestaties en maximale gain. Onze eersteklas supplementen zijn ontworpen om je fitnessreis te verbeteren, spiergroei te bevorderen en sneller herstel te ondersteunen. Ontketen je kracht met MB Nutrition! 🏋️‍♂️🔥

Artículos Relacionados

 • Pre-Workout vs Energy Drinks

  Pre-Workout vs Energy Drinks

 • Koffie VS Preworkout

  Koffie VS Preworkout

 • Pre Workout Crash

  Pre Workout Crash

 • Zijn 2 schepjes pre-workout te veel?

  Zijn 2 schepjes pre-workout te veel?