Zoek je de beste pre-workout om je training naar een hoger niveau te tillen? Ontdek de top preworkout supplementen van 2024 die jou helpen om het meeste uit je training te halen.

Wat Is Een Preworkout?

Een preworkout is een supplement dat bedoeld is om je energieniveau te verhogen en je mentale focus te verbeteren voor een training. Het bevat vaak een mix van ingrediënten zoals cafeïne, aminozuren en andere stoffen die de prestaties kunnen verbeteren. Lees hier meer over 'wat is een pre-workout'

Welke Pre-workouts zijn het beste? (Top 3 Maart 2024)

De beste pre workout in april 2024 is M3 van MBNutrition. De keuze van de beste pre-workout hangt echter wel af van je persoonlijke doelen en voorkeuren. Hier is een lijst van de top 3 pre-workouts van april 2024 die je kunnen helpen bij het kiezen van het juiste supplement voor jouw behoeften:

 1. MBNutrition M3
 2. ESN CRANK
 3. Crazy Nutrition Intensive Pre-Train

1. MBNutrition M3 met caffeine

MBNutrition M3 met caffeine is ontworpen voor de sporter die op zoek is naar een krachtige energieboost. Met een hoge dosering en heerlijke smaken is dit een uitstekende keuze voor iedereen die zijn training naar een hoger niveau wil tillen:

 • Voordelen: Hoog gedoseerd, met echte fruitpoeders voor heerlijke smaken, geschikt voor elk type sport.
 • Smaken: Strawberry lemonade.
 • Dosering caffeine: De exacte dosering is niet vermeld, maar het product is ook verkrijgbaar zonder cafeïne.
 • Dosering beta-alanine: 3 gram per dosering, aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 3-6 gram.
 • Prijs: €29,99 voor een volledige maandvoorraad (480g).

2. ESN, CRANK

ESN CRANK biedt een energieboost met een geoptimaliseerde mix van cafeïne, L-theanine en synefrine. Het is perfect voor degenen die een evenwichtige en gestage energietoevoer willen tijdens hun workouts:

 • Voordelen: Energieboost met 200 mg cafeïne per portie, geoptimaliseerd met L-theanine en synefrine.
 • Smaken: Cherry Cola, Mango, Fresh Cherry, Green Apple.
 • Dosering caffeine: 200 mg cafeïne per portie.
 • Dosering beta-alanine: De exacte dosering is niet vermeld.
 • Prijs: €44,90 voor 240g.

3. Crazy Nutrition, Intensive Pre-Train

Crazy Nutrition’s Intensive Pre-Train is ideaal voor de serieuze atleet die een hoge dosering citrulline en een goede spierpomp zoekt. Met 13 werkzame ingrediënten is dit een van de meest uitgebreide formules op de markt:

 • Voordelen: Hoge dosering citrulline, 13 werkzame ingrediënten, goede spierpomp.
 • Smaken: Drie smaken beschikbaar.
 • Dosering caffeine: Ook te koop in cafeïnevrije variant.
 • Dosering beta-alanine: 2,5 gram per portie.
 • Prijs: €45,49.

Wat Kost Een Pre-Workout?

De kosten van een pre-workout kunnen variëren afhankelijk van de ingrediënten, merk en hoeveelheid. Bij MBNutrition vind je kwalitatieve pre-workouts die jouw training ondersteunen zonder de bank te breken.

1. MBNutrition M3

MBNutrition M3 is een krachtige pre-workout formule die je voorziet van langdurige energie en focus. Het is perfect voor intensieve trainingssessies en helpt je om je grenzen te verleggen. Prijs: €29,99.

Pre Workout M3

Pre Workout M3

C'EST UNE PRÉ-COMMANDEDATE D'EXPÉDITION : 26-01-2024 Découvrez le dernier pré-entraînement M3 de MB Nutrition. Une nouvelle formule plus forte où l'effet et le goût du pré-entraînement M3 ont ...

€29,95

Voordelen
Nieuwste formule
Hoog gedoseerd
Met echte fruitpoeders voor heerlijke smaken
Geschikt voor elk type sport
Volledige maandvoorraad tegen een scherpe prijs
Ook verkrijgbaar zonder cafeïne

2. ESN Crank

ESN Crank staat bekend om zijn effectieve mix van ingrediënten die je een energieboost geven en je prestaties verbeteren, zodat je elke workout tot het uiterste kunt gaan. Prijs: €32,90.

Voordelen
Explosieve energieboost
Geen calorieën, geen suiker
Met 32 mg cafeïne per 100 ml
Geoptimaliseerd met waardevolle B-vitamines
Geschikt voor veganisten
Statiegeldblikje gemaakt van recyclebaar materiaal

3. Crazy Nutrition, Intensive Pre-Train

Crazy Nutrition's Intensive Pre-Train is ontworpen om je training naar een hoger niveau te tillen met zijn unieke combinatie van stimulerende middelen en prestatiebevorderende stoffen. Prijs: €41,99.

Voordelen
Hoge dosering citrulline
13 werkzame ingrediënten
Goede spierpomp
Abonnementsvorm met korting
Geen crash na je training
Verhoogde focus en motivatie

Overzicht kosten pre-workouts:

De keuze voor een pre-workout is niet alleen gebaseerd op de effectiviteit, maar ook op de kosten. Hieronder vind je een vergelijking van de prijs, ingrediënten en score van verschillende pre-workouts, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken die past bij jouw budget en trainingsdoelen.

Product Prijs Aantal Ingrediënten Score
MBNutrition M3 €29,99 6 5/5
ESN Crank €32,90 7 4.3/5
Crazy Nutrition, Intensive Pre-Train €41,99 13 4.2/5

Waarom Preworkouts Nemen?

Preworkouts zijn een populaire keuze voor sporters die hun training willen optimaliseren. Ze bieden verschillende voordelen, zoals meer zin om te trainen, meer energie, meer kracht en een betere pomp.

Meer zin om te trainen

De stimulerende ingrediënten in preworkouts kunnen je motivatie verhogen en je helpen om met meer zin en focus aan je training te beginnen.

Meer energie

Ingrediënten zoals cafeïne geven je een energieboost, waardoor je in staat bent om intensiever en langer te trainen.

Meer kracht

Aminozuren en andere prestatiebevorderende stoffen in preworkouts kunnen bijdragen aan een toename van kracht tijdens je workouts.

Betere pomp

De bloedtoevoer naar je spieren wordt verbeterd, wat resulteert in een betere pomp en meer zichtbare spierdefinitie.

  Wat Zit Er In Een Preworkout?

  In een preworkout vind je een verscheidenheid aan ingrediënten die samenwerken om je prestaties te verbeteren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

  1. Cafeïne

  Cafeïne is een krachtig stimulerend middel dat je alertheid en concentratie kan verhogen, waardoor je meer energie hebt tijdens je training. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze pre-workouts zonder cafeïne of met cafeïne.

  2. Beta-Alanine

  Beta-alanine helpt bij het bufferen van melkzuur in je spieren, waardoor je minder snel vermoeid raakt en je training langer kunt volhouden.Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze pre-workouts met beta-alanine.

  3. Creatine

  Creatine is een populaire stof die je kracht en spiermassa kan vergroten, vooral bij explosieve krachtsinspanningen. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze pre-workouts met creatine of zonder creatine.

  4. Taurine

  Taurine kan helpen bij het reguleren van de vochtbalans in je cellen en ondersteunt de gezondheid van je hart en hersenen. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over taurine en pre workouts.

  5. L-Citruline

  L-Citruline kan de bloedtoevoer naar je spieren verbeteren, wat kan leiden tot betere prestaties en een sneller herstel. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over L-Citruline en pre workouts.

  6. L-Tyrosine

  L-Tyrosine is een aminozuur dat de mentale focus kan verbeteren, vooral in stressvolle situaties zoals intensieve trainingen. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over L-Tyrosine en pre workouts.

  7. L-Arginine

  L-Arginine is een voorloper van stikstofoxide, een stof die kan helpen bij het verwijden van je bloedvaten voor een betere bloedstroom. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over L-Arginine en pre workouts.

  8. L-Carnitine

  L-Carnitine speelt een rol in de energieproductie door het transporteren van vetzuren naar je mitochondriën, waar ze worden omgezet in energie. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over L-Carnitine en pre workouts.

  9. Huperzine A

  Huperzine A is een cognitieve versterker die de hoeveelheid neurotransmitter acetylcholine in de hersenen kan verhogen, wat kan leiden tot verbeterde mentale helderheid en focus. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over Huperzine A en pre workouts.

  10. N-acetylcysteine

  N-acetylcysteine is een antioxidant die kan helpen bij het beschermen van je cellen tegen schade door vrije radicalen, die tijdens intensieve trainingen kunnen ontstaan. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over NAC en pre workouts.

  11. Aminozuren (BCAA)

  Vertakte keten aminozuren (BCAA's) zijn essentieel voor spiergroei en herstel, en kunnen helpen bij het verminderen van spierpijn na een workout. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over BCAA en pre workouts.

  12. Panax Ginseng Extract

  Panax Ginseng is een kruid dat je fysieke uithoudingsvermogen kan verbeteren en kan helpen bij het bestrijden van vermoeidheid. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over Panax Ginseng en pre workouts.

  13. Rhodiola Rosea Extract

  Rhodiola Rosea is een adaptogeen kruid dat kan helpen bij het verbeteren van je lichamelijke en mentale reactie op stress. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over Rhodiola Rosea en pre workouts.

  14. Vitamine C

  Vitamine C is belangrijk voor de gezondheid van je immuunsysteem en kan ook helpen bij het herstel van je spieren na een workout. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over Vitamine C en pre workouts.

  15. Vitamine D3

  Vitamine D3 is cruciaal voor de gezondheid van je botten en spieren en speelt een rol in de regulatie van je immuunsysteem. Wil je meer informatie bekijken? Check dan eens onze gids over Vitamine D3 en pre workouts.

  Hoe Kan Ik De Beste Preworkout Kiezen & Kopen?

  Het kiezen van de juiste preworkout hangt af van je persoonlijke behoeften en doelen. Hier zijn enkele vragen die je jezelf kunt stellen om de beste keuze te maken:

  Vraag 1: Wil ik stimulerende ingrediënten in mijn pre-workout?

  Stimulerende ingrediënten zoals cafeïne zijn populair in pre-workouts omdat ze je alertheid en energieniveau kunnen verhogen. Echter, als je gevoelig bent voor deze stimulanten of ze liever vermijdt (bijvoorbeeld vanwege late trainingssessies), zijn er tal van opties zonder stimulanten die nog steeds andere prestatiebevorderende ingrediënten bevatten.

  Vraag 2: Welke actieve ingrediënten bevat mijn preworkout?

  De effectiviteit van een pre-workout wordt grotendeels bepaald door de ingrediënten en hun doseringen. Zoek naar producten met bewezen ingrediënten zoals beta-alanine voor uithoudingsvermogen, creatine voor kracht, en citrulline voor bloedstroom en pomp. Controleer of deze ingrediënten aanwezig zijn in klinisch effectieve doseringen om de beste resultaten te garanderen.

  Vraag 3: Welke dosering is aanbevolen voor de pre workout?

  Een correcte dosering is cruciaal voor maximale effectiviteit zonder ongewenste bijwerkingen. Begin altijd met de aanbevolen dosering op het etiket en pas aan op basis van je tolerantie en behoeften. Sommige ingrediënten, zoals cafeïne, werken beter als je ze niet dagelijks gebruikt om tolerantie te voorkomen.

  Vraag 4: Welke smaken heeft mijn pre workout supplement?

  De smaak van je pre-workout is belangrijk omdat het je helpt om het supplement consequent te gebruiken. Fabrikanten bieden een breed scala aan smaken, dus er is voor ieder wat wils. Probeer verschillende smaken uit om te ontdekken welke je het lekkerst vindt.

  Vraag 5: Wat kost de beste pre-workout?

  Pre-workouts variëren sterk in prijs, en de duurste optie is niet altijd de beste. Stel een budget vast en vergelijk de prijs per portie tussen verschillende merken en formules. Zoek naar producten die een goede balans bieden tussen kwaliteit en kosten.

  Tip: Lees online beoordelingen en ervaringen van anderen om een idee te krijgen van de effectiviteit en smaak van de pre-workout die je overweegt. Dit kan je helpen om een product te vinden dat goed is ontvangen door de fitnessgemeenschap.

  Door deze vragen te beantwoorden en rekening te houden met je persoonlijke voorkeuren en trainingsdoelen, kun je de pre-workout vinden die het beste bij je past. Vergeet niet om altijd de instructies op het etiket te volgen en raadpleeg een gezondheidsprofessional als je twijfelt over welk product je moet kiezen.

  Meest Gestelde Vragen

  Pre-workouts zijn een essentieel onderdeel van de trainingsroutine voor veel sporters. Ze kunnen helpen om je energieniveau te verhogen, je focus te verbeteren en je prestaties te maximaliseren. Hieronder vind je een uitgebreide uitleg over de meest gestelde vragen rondom pre-workouts, die je kan helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.

  Kun je elke dag een pre-workout nemen?

  Het dagelijks gebruik van pre-workouts wordt niet aangeraden. De belangrijkste reden hiervoor is dat je lichaam gewend kan raken aan de stimulerende ingrediënten zoals cafeïne, waardoor je meer nodig hebt voor hetzelfde effect.

  Dit kan leiden tot een hogere tolerantie en mogelijk negatieve bijwerkingen. Het is beter om pre-workouts af te wisselen met dagen zonder, of alleen te gebruiken op dagen dat je echt een extra boost nodig hebt.

  Heeft een preworkout nut voor sporters?

  Pre-workouts kunnen zeer nuttig zijn voor sporters. Ze bevatten vaak ingrediënten die ontworpen zijn om de fysieke prestaties te verbeteren, zoals beta-alanine voor uithoudingsvermogen, creatine voor kracht, en aminozuren voor spierherstel.

  Deze ingrediënten kunnen helpen om je trainingen intensiever te maken en je algehele sportprestaties te verbeteren.

  Hoe merk je of een pre-workout werkt?

  Je kunt het effect van een pre-workout merken door een toename in energie en focus, en een verbeterd uithoudingsvermogen tijdens je training. Sommige mensen ervaren ook een ‘pomp’ – een gevoel van volheid in de spieren door verhoogde bloedtoevoer.

  Als je deze effecten ervaart, is de kans groot dat je pre-workout naar behoren werkt.

  Hoe veel pre-workout mag je nemen?

  De hoeveelheid pre-workout die je moet nemen, hangt af van het specifieke product en je persoonlijke tolerantie voor de ingrediënten. Het is belangrijk om te beginnen met de aanbevolen dosering die op het etiket staat en van daaruit aan te passen. Overschrijd nooit de maximale aanbevolen hoeveelheid en luister goed naar je lichaam.

  Extra Tip: Als je nieuw bent met pre-workouts, begin dan met een halve dosering om te zien hoe je lichaam reageert. En als je twijfelt, overleg dan met een gezondheidsprofessional, vooral als je medische aandoeningen hebt of medicijnen gebruikt.

  Door deze informatie te overwegen, kun je een weloverwogen beslissing nemen over het gebruik van pre-workouts en een product kiezen dat het beste past bij jouw trainingsroutine en doelen.

  Article précédent

  Wat Is Taurine?
  Wat Is Taurine?
  Geschreven door...
  MB Nutrition

  MB Nutrition

  MB Nutrition is jouw partner in het bereiken van topprestaties en maximale gain. Onze eersteklas supplementen zijn ontworpen om je fitnessreis te verbeteren, spiergroei te bevorderen en sneller herstel te ondersteunen. Ontketen je kracht met MB Nutrition! 🏋️‍♂️🔥

  Articles Similaires

  • Pre-Workout vs Energy Drinks

   Pre-Workout vs Energy Drinks

  • Koffie VS Preworkout

   Koffie VS Preworkout

  • Pre Workout Crash

   Pre Workout Crash

  • Zijn 2 schepjes pre-workout te veel?

   Zijn 2 schepjes pre-workout te veel?