Of je nu op zoek bent naar een supplement voor spierherstel na een intensieve workout, meer spieren wilt opbouwen of simpelweg je dagelijkse eiwitinname wilt verhogen, eiwitpoeder is een van de meest populaire supplementen om daarbij te helpen. Maar met zoveel keuze op de markt kan het lastig zijn om te bepalen welk eiwitpoeder het beste bij jouw doelen past.

Van traditionele whey protein tot plantaardige opties voor veganisten, elk product biedt zijn eigen unieke voordelen. In deze gids bespreken we de zes beste eiwitpoeders van dit moment, zodat jij makkelijker de beste keuze kunt maken! Lees verder om meer te weten te komen over de beste eiwitshakes van dit moment en ontdek welke het beste bij jou past.

Dit zijn de 6 beste eiwitshakes van het moment!

Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes op de markt, elk met hun eigen unieke samenstelling, smaak en voordelen. Om je te helpen kiezen, hebben we een selectie gemaakt van de zes beste eiwitpoeders van dit moment:

  1. Whey Protein Pro - MB Nutrition
  2. Perfect Whey Protein - XXL Nutrition
  3. Whey Isolate - MB Nutrition
  4. Vegan Protein - Orangefit
  5. Impact Whey Protein - MyProtein
  6. Protein Lemonade - MB Nutrition

Elk product in deze lijst is zorgvuldig beoordeeld op basis van verschillende criteria zoals eiwitgehalte, smaak en voedingswaarde. Laten we deze top 6 eiwitshakes eens verder uitlichten.

1. Whey Protein Pro - MB Nutrition

Whey Protein Pro van MB Nutrition is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardig eiwitpoeder met een breed scala aan smaken. Dit product heeft een eiwitgehalte van maar liefst 80% en is speciaal ontworpen voor zowel atleten als fitnessliefhebbers.

Dankzij het volledige aminozuurprofiel ondersteunt Whey Protein Pro optimaal spierherstel en -opbouw. Wat deze shake verder onderscheidt, is de gemakkelijke oplosbaarheid in vloeistof; geen klonten en een zachte textuur resulteren in een aangename ervaring.

Met zeven heerlijke smaken, zoals Banana, Cookies & Cream en Iced Coffee, is er voor iedereen wel een favoriete optie. Dit maakt Whey Protein Pro ook perfect voor mensen die regelmatig eiwitshakes gebruiken, maar af en toe wat variatie willen in smaak.

Voordelen:

  • Bevat 24 gram eiwit per portie
  • Verkrijgbaar in 7 heerlijke smaken
  • Klontvrij en gemakkelijk oplosbaar
  • Compleet aminozuurprofiel voor optimale ondersteuning
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding voor de hoeveelheid eiwit
Soort eiwitpoeder Eiwitten per portie Aantal smaken
Whey concentraat 24 gram 7 smaken

2. Perfect Whey Protein - XXL Nutrition

Perfect Whey Protein van XXL Nutrition is een uitstekende keuze voor iedereen die waarde hecht aan zowel kwaliteit als prijs. Deze shake bevat een eiwitgehalte van 78,5%, wat hoog is in vergelijking met veel andere whey concentraten op de markt.

Bovendien heeft het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, zonder goedkope vulmiddelen of toevoegingen die de voedingswaarde verminderen. Perfect Whey Protein is daarom niet alleen uitermate geschikt voor mensen die spiermassa willen opbouwen, maar ook voor degene die op zoek zijn naar een zuivere en goed opneembare vorm van eiwitten.

Wat dit product onderscheidt van andere proteïne poeders, is de focus op zuiverheid. Door geavanceerde microfiltratie wordt een concentraat geproduceerd dat gemakkelijk door het lichaam wordt opgenomen, wat essentieel is voor een snel herstel na je training.

Verder wordt Perfect Whey Protein geleverd in grootverpakkingen tot wel 4 kg, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor frequente gebruikers. Qua smaakopties hoef je ook niet in te leveren: met smaken als Chocolade, Salted Caramel en Yoghurt/Framboos is er genoeg variatie beschikbaar.

Voordelen:

  • Hoog eiwitgehalte van 78,5% per portie
  • Grote verpakkingen beschikbaar tot wel 4 kg
  • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding zonder vulmiddelen
  • Gemaakt door middel van geavanceerde microfiltratie voor optimale opname
  • Verkrijgbaar in 13 heerlijke smaken
Soort eiwitpoeder Eiwitten per portie Aantal smaken
Whey concentraat 31,4 gram 13 smaken

3. Whey Isolate - MB Nutrition

Whey Isolate van MB Nutrition is een premium keuze voor sporters die hun eiwitinname willen verhogen. Dit product is speciaal ontwikkeld om spierherstel en -opbouw te maximaliseren, dankzij het hoge eiwitgehalte van maar liefst 87% per portie.

In vergelijking met Whey Protein Pro, dat iets meer koolhydraten en vet bevat, is Whey Isolate veel zuiverder en lager in zowel vetten als lactose. Hierdoor is het ook een perfecte optie voor mensen met een lactose-intolerantie of voor wie een zuivere bron van eiwitten zoekt.

Wat deze whey isolate uniek maakt, is de snelle opname van essentiële aminozuren. Dit betekent dat je spieren direct na een training kunnen worden voorzien van de bouwstoffen die nodig zijn voor herstel en groei.

Het is verkrijgbaar in twee overheerlijke smaken, namelijk Vanilla Ice en White Chocolate, die ondanks de puurheid van het product een rijke en zachte smaak bieden. Kortom, als je op zoek bent naar een whey-proteïne met minimale toevoegingen en maximale zuiverheid, dan is Whey Isolate een uitstekende keuze.

Voordelen:

  • Bevat 87% eiwit per portie voor optimaal spierherstel
  • Laag in vet en lactose, ideaal voor een schone voeding
  • Snelle opname van aminozuren voor direct spierherstel
  • Klontvrij en gemakkelijk te mengen
  • Verkrijgbaar in twee rijke smaken
Soort eiwitpoeder Eiwitten per portie Aantal smaken
Whey isolaat 26 gram 2 smaken

4. Vegan Protein - Orangefit

Voor wie op zoek is naar een volledig plantaardig eiwitpoeder, is Vegan Protein van Orangefit een uitstekende keuze. Dit eiwitpoeder is gemaakt van gele split-erwten en biedt een compleet aminozuurprofiel dat gelijkwaardig is aan dat van dierlijke eiwitten, wat uitzonderlijk is voor plantaardige eiwitpoeders.

Met Vegan Protein hoef je dus geen concessies te doen aan je eiwitinname als je een veganistisch of plantaardig dieet volgt. Bovendien bevat dit product geen kunstmatige zoetstoffen, vulmiddelen of dierlijke ingrediënten, wat het een pure en gezonde keuze maakt voor een volledig plantaardige bron van eiwitten.

In vergelijking met de whey-opties uit deze lijst, zoals Whey Isolate van MB Nutrition, biedt Vegan Protein een evenwichtig alternatief voor mensen met lactose-intolerantie of die simpelweg dierlijke producten willen vermijden.

De shake is bovendien verkrijgbaar in zes smaken, zoals Vanille, Choco en Mango/Perzik, en staat bekend om zijn verrassend goede smaak en textuur, vooral voor een plantaardig product.

Dankzij de toevoeging van natuurlijke ingrediënten en stevia als zoetstof, weet Orangefit met hun Vegan Protein de perfecte balans te vinden tussen een duurzame keuze en smaak.

Voordelen:

  • Compleet aminozuurprofiel voor spierherstel, net als dierlijke eiwitten
  • Gemaakt van gele split-erwten, een van de beste plantaardige eiwitbronnen
  • Lactosevrij, glutenvrij en zonder kunstmatige zoetstoffen
  • Verkrijgbaar in zes verschillende smaken
  • Ideaal voor veganisten of mensen met een lactose-intolerantie
Soort eiwitpoeder Eiwitten per portie Aantal smaken
Plantaardig eiwit 20 gram 6 smaken

5. Impact Whey Protein - MyProtein

Impact Whey Protein van MyProtein is een van de meest populaire eiwitshakes ter wereld en dat is niet zonder reden. Deze shake biedt een uitstekende combinatie van kwaliteit, smaak en prijs.

Met 21 gram eiwit per portie, afkomstig van hoogwaardige whey-proteïne, is het een solide keuze voor mensen die hun eiwitinname willen verhogen zonder al te veel calorieën toe te voegen. Impact Whey Protein is bovendien een van de meest veelzijdige eiwitpoeders, met meer dan 40 verschillende smaken om uit te kiezen.

In vergelijking met andere producten in deze lijst, zoals de Whey Protein Pro van MB Nutrition, biedt Impact Whey Protein iets minder eiwitten per portie, maar maakt dit goed met een lage hoeveelheid vet en suiker, wat het een goede keuze maakt voor mensen die hun calorie-inname willen beperken.

Bovendien is het product gecertificeerd door Labdoor voor kwaliteit en zuiverheid, wat extra zekerheid biedt over de samenstelling en betrouwbaarheid van het product.

Voordelen:

  • 21 gram eiwit per portie
  • Meer dan 40 smaken beschikbaar
  • Gecertificeerd door Labdoor voor kwaliteit en zuiverheid
  • Lage hoeveelheden vet en suiker
  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Soort eiwitpoeder Eiwitten per portie Aantal smaken
Whey concentraat 21 gram 40+ smaken

6. Protein Lemonade - MB Nutrition

Protein Lemonade van MB Nutrition is een innovatieve en verfrissende benadering van de traditionele eiwitshake. In plaats van de gebruikelijke romige textuur, biedt deze shake een lichte, heldere drank met een frisse fruitsmaak. Dit maakt het ideaal voor mensen die na een intensieve training liever een dorstlessende drank nuttigen dan een zware shake.

Met een eiwitgehalte van maar liefst 82% is deze limonade niet alleen verfrissend, maar ook bijzonder voedzaam, waardoor het een uitstekende keuze is voor iedereen die serieus bezig is met spieropbouw.

Protein Lemonade onderscheidt zich door zijn eenvoud en gemak. Het is gemakkelijk oplosbaar in water en heeft een laag suikergehalte, waardoor het een slimme keuze is voor mensen die hun calorie-inname willen beperken zonder concessies te doen aan hun eiwitbehoefte.

Met drie verfrissende smaken, waaronder Cola, Iced Tea Peach en Strawberry Lime, biedt deze eiwitshake een smaakvolle variatie op de gebruikelijke shakes.

Voordelen:

  • 82% eiwit per portie voor optimaal spierherstel
  • Verfrissende, lichte textuur zonder de zwaarte van een traditionele eiwitshake
  • Laag in suiker, met slechts 1 gram per portie
  • Verkrijgbaar in drie verfrissende smaken
  • Ideaal voor warme dagen of direct na een intensieve training
Soort eiwitpoeder Eiwitten per portie Aantal smaken
Whey isolaat 20 gram 3 smaken

Welk eiwitpoeder is het beste?

Nu we de zes beste eiwitpoeders hebben besproken, is het tijd om de belangrijkste criteria naast elkaar te zetten om je te helpen bij het maken van de beste keuze.

Elk van deze producten heeft zijn eigen unieke voordelen, afhankelijk van wat jij zoekt in een eiwitshake: het soort eiwit, eiwitgehalte, smaakopties en prijs kunnen sterk variëren. Hieronder hebben we daarom een overzicht gemaakt waarin we deze zes eiwitpoeders met elkaar vergelijken op enkele cruciale punten:

Eiwitpoeder Merk Soort eiwit Eiwitgehalte Inhoud Prijs Portiegrootte Eiwitten per portie Prijs per dosering Aantal smaken
Whey Protein Pro MB Nutrition Whey concentraat 80% 1000 g €27,95 30 g 24 g €0,84 7
Perfect Whey Protein XXL Nutrition Whey concentraat 78,5% 4000 g €89,99 40 g 31,4 g €0,90 13
Whey Isolate MB Nutrition Whey isolaat 87% 900 g €32,95 30 g 26 g €1,10 2
Vegan Protein Orangefit Plantaardig (split-erwten) 79% 750 g €33,90 25 g 20 g €1,13 6
Impact Whey Protein MyProtein Whey concentraat 75% 1000 g €22,99 30 g 21 g €0,77 40+
Protein Lemonade MB Nutrition Whey isolaat 82% 500 g €27,95 25 g 20 g €1,12 3

We hebben de beste eiwitshakes op de volgende criteria beoordeeld

Om tot onze selectie van de zes beste eiwitpoeders te komen, hebben we gekeken naar verschillende belangrijke criteria. Elk van deze factoren speelt een rol in hoe effectief en geschikt een specifiek soort eiwitpoeder kan zijn.

Eiwitgehalte

Het eiwitgehalte is een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een eiwitpoeder. Dit bepaalt namelijk hoeveel gram eiwitten je binnenkrijgt per portie, wat direct invloed heeft op spierherstel en -opbouw.

Producten zoals Whey Isolate van MB Nutrition en Protein Lemonade bevatten een hoog percentage eiwit (respectievelijk 87% en 82%), wat ze ideaal maakt voor wie gericht is op maximale eiwitinname met minimale toevoegingen.

Voor veganistische opties blijft Vegan Protein van Orangefit met 79% een uitstekende keuze, waarbij het plantaardige eiwit even krachtig is als dat van dierlijke eiwitten.

Smaak

Hoewel het eiwitgehalte van groot belang is, speelt smaak ook een grote rol in de gebruikservaring van een eiwitpoeder. Producten zoals Impact Whey Protein van MyProtein onderscheiden zich door een enorme verscheidenheid aan smaken (meer dan 40), wat gebruikers veel keuzevrijheid biedt.

Aan de andere kant biedt Whey Protein Pro van MB Nutrition zeven klassieke smaken, die geliefd zijn bij veel sporters. Vegan Protein van Orangefit biedt juist weer smaakvolle, natuurlijke opties die goed scoren voor een plantaardig eiwitpoeder. Dit is namelijk vaak een uitdaging bij plantaardige eiwitpoeders.

Voedingswaarde

Naast het eiwitgehalte is het belangrijk om te kijken naar de totale voedingswaarde van een eiwitpoeder. Dit omvat zaken als calorieën, vet, suiker en vezels. Whey Isolate van MB Nutrition scoort hier goed met een laag vet- en lactosegehalte, wat het product ideaal maakt voor mensen die hun dieet zo "clean" mogelijk willen houden.

Vegan Protein biedt een uitstekende plantaardige bron zonder sucralose, wat het een gezonder alternatief maakt voor degenen die kunstmatige toevoegingen willen vermijden.

Prijs

Prijs speelt uiteraard ook een rol bij de keuze van een eiwitpoeder. Impact Whey Protein van MyProtein biedt een van de beste prijs-kwaliteitverhoudingen met 21 gram eiwit per portie en een prijs van slechts 0,77 euro per dosering.

Voor degenen die bulkverpakkingen prefereren, biedt Perfect Whey Protein van XXL Nutrition grote hoeveelheden (tot wel 4 kg) voor een aantrekkelijke prijs, wat het zeer betaalbaar maakt voor langdurig gebruik. Eerst andere producten bekijken? Bekijk dan de beste creatine of beste pre workouts.

Geschreven door...
MB Nutrition

MB Nutrition

MB Nutrition is jouw partner in het bereiken van topprestaties en maximale gain. Onze eersteklas supplementen zijn ontworpen om je fitnessreis te verbeteren, spiergroei te bevorderen en sneller herstel te ondersteunen. Ontketen je kracht met MB Nutrition! 🏋️‍♂️🔥

Artículos Relacionados

  • proteine shake afvallen

    Afvallen met eiwitshakes

  • is proteine poeder slecht voor je

    Whey protein nadelen

  • eiwitdrank voor ouderen

    Eiwit supplement voor ouderen: interessant of overbodig?